Дунаєвецький НВК "ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія"
Меню сайту
Категорії розділу
Методична робота [101] Виховна робота [266]
Новини бібліотеки [6]
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 228
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

19:42
Ми Шевченка славить будем...

Щовесни, коли тануть сніги

                                                І на рясті просяє веселка,

                                                Повні сил і живої снаги

                                                Ми вшановуєм пам'ять Шевченка

 

   З метою вшанування пам’яті Великого Мислителя, прилучення до вивчення творчості Великого Кобзаря, виховання любові до поезії, 31 січня у навчально-виховному комплексі відбувся конкурс знавців Шевченківської поезії, організований вчителями української мови та літератури: Мінаєвою Л.Ф. та Надвірняк А.І., який став своєрідною стрічкою пам’яті у вшануванні поета. У конкурсі змагалися команди гімназистів комплексу : «Кобзарики» (учні 5-А класу гімназії) та «Букварики» (учні 5-В класу гімназії). Вони прослухали записи музичних творів та віршів Великого Кобзаря, а також, беручи участь у конкурсах, та, виконуючи тематичні завдання, учасники команд мали змогу продемонструвати свої знання творчості Т.Г.Шевченка.  У конкурсній програмі були зазначені наступні завдання : представлення команд, виразне читання віршів Т.Г.Шевченка, відтворення по пам’яті строф за римами Шевченківських віршів, відповіді на запитання ведучої Правак Юлії та домашнє завдання - сценка «Сучасна Оксана і Тарасик».  У перерві між конкурсами Молдовану Вікторія продемонструвала своє вміння виразного читання вірша Т.Г.Шевченка «Тарасова ніч».

Під час проведення заходу доречною була і презентація про життєвий шлях та творчість видатного митця, яку вдало підготувала Надвірняк А.І.

   У конкурсній боротьбі команда «Кобзарики» отримала більшу кількість балів, тому і отримала Диплом за І місце у конкурсі знавців Шевченківської поезії «Ми Шевченка славить будем…», а команда «Букварики» - Диплом за ІІ місце відповідно.

   Захід для учнів комплексу виявився досить цікавим і пізнавальним, на якому не тільки перевірялись учителями знання учнів про життєвий та творчий шлях Кобзаря, а й удосконалювалося вміння виразного читання поезії, створювати власні мініатюри, розвивати пам'ять, творчу уяву, фантазію учнів. Усі присутні мали змогу ознайомитись із виставкою, присвяченою творчості Кобзаря, яку запропонували бібліотекарі комплексу.

Світлана Маринчак, ЗДВР

Переглядів: 508 | Додав: Lena | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Друзі сайту