Дунаєвецький НВК "ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія"
Меню сайту
Категорії розділу
Методична робота [101] Виховна робота [266]
Новини бібліотеки [6]
Наше опитування
Як часто користуєтесь мережею Internet?
Всего ответов: 192
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

15:53
Семінар

    Відповідно до плану Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 24 листопада 2016 року на базі Дунаєвецького НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів, гімназія» було проведено засідання обласного клубу заступників директорів з навчально-виховної роботи «Пошук» на тему «Розвиток професійної компетентності учителя в системі науково-методичної роботи навчального закладу».

Мета засідання:

  • актуалізація проблеми розвитку професійної компетентності учителя в системі науково-методичної роботи навчального закладу;
  • пошук оптимальних шляхів удосконалення діяльності організаторів методичної роботи щодо розвитку професійної компетентності учителя управління інноваційною діяльністю в закладі освіти;
  • формування інноваційної культури заступників директорів навчальних закладів;
  • обмін досвідом з проблеми.

Учасниками семінару стали 32 заступники директорів Хмельницької області.

В рамках семінару було проведено презентації «Освіта  громади: реалії сьогодення та перспективи розвитку» :

  • Слюсарчик Надією Олексіївною, заступником міського голови Дунаєвецької ОТГ;
  • Самуником Олегом Васильовичем, заступником начальника управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради;
  • Фурман Ларисою Михайлівною, завідувача методичним сервісним центром управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради.

Інформаційно-консультативний модуль було представлено виступом завідувача НМЦ координації роботи методичних та загальноосвітніх установ і закладів освіти ХОІППО Кошки Оксани Анатоліївни на тему «Науково-методичний супровід методичної діяльності педпрацівників: регіональні виклики».

«Інноваційна культура заступника директора навчального закладу як складова його управлінської діяльності», - такою була тема виступу Буймістера Леоніда Васильовича, методиста НМЦ координації роботи методичних та загальноосвітніх установ і закладів освіти ХОІППО.

Практично-інтерактивний модуль складався з презентації директора закладу Чекмана Юрія Петровича «Шкільне освітнє середовище – територія зростання учителя та учня»; доповіді заступника директора з науково-методичної роботи Мінаєвої Людмили Федорівни «Професійна компетентність учителя: шляхи формування та розвитку в навчальному закладі», яка детально охарактеризувала роботу всього педагогічного колективу в цьому напрямку.

Презентація творчих надбань навчально-виховного комплексу щодо управління методичної роботою в закладі включала в себе: екскурс у творчу лабораторію вчителя фізики Репея Володимира Івановича, зустріч у творчій вітальні наставника «Інтерактивні методи навчання як засоби формування пізнавальної активності учнів початкової школи», яку провела заступник директора з початкових класів Леміжанська Марія Петрівна та вчитель-наставник Леміжанська Оксана Іванівна.

Нестандартною формою методичної роботи було і проведення дискусійної панелі «Сучасний учитель. Шляхи досягнення успіху», учасниками якої були завідувач НМЦ координації роботи методичних та загальноосвітніх установ і закладів освіти ХОІППО Кошка О.А., директор закладу Чекман Ю.П., заступник директора з навчальної роботи Севастьянова І.В., вчитель англійської мови Ігнатьєва С.В., практичний психолог Сутковецька Т.Д. та член батьківського комітету Хряпченко О.О. Метою проведення даного заходу було: виробити творчий портрет сучасного вчителя.

До уваги учасників було представлено виставку друкованої продукції вчителів та творчих робіт учнів та вчителів навчального закладу.

На підсумково-узагальнюючому модулі з учасниками засідання було проведено управлінський діалог, в ході якого мали змогу обговорити інноваційний підхід до розвитку професійної компетентності учителя в системі науково-методичної роботи навчального закладу. По завершенню підведено підсумки роботи та вироблено рекомендації.

Учасники обласного клубу «Пошук» висловили щиру вдячність за високий рівень підготовки, творчий підхід до організації та проведення заходів, професіоналізм.

Категорія: Методична робота | Переглядів: 595 | Додав: viktor | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту