Дунаєвецький НВК "ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія"
Меню сайту
Категорії розділу
Методична робота [101] Виховна робота [266]
Новини бібліотеки [6]
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 228
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

10:44
Пам`яті скрипаля

Дитячий хоровий спів відомий Європі ще від часів Стародавньої Греції та Візантійської імперії. За цей час накопичено великий досвід вокально-хорової культури. Саме дитяче виконання є основою функціонування хорової культури, тому дитячий хоровий спів має велике значення у розвитку вокально-хорового мистецтва.

   Оскільки розвиток творчого потенціалу учнів є необхідним елементом виховання, у нашому НВК працюють гуртки естетичного напрямку, а результати цієї роботи кожного року представлені (як на екзамені!) на районних та обласних оглядах художньої самодіяльності, а також на різноманітних вокально-хорових конкурсах. Так  цього року  хоровий колектив «Гармонія», вокальний гурт «Трембіта» та вокально-інструментальний гурт «Юність» поряд з танцювальними колективами та сольними виступами захищали честь нашого закладу на районному огляді художньої самодіяльності. До виступу гімназисти готувались заздалегідь, це завжди нелегка праця – наполеглива, клопітка, праця над технічними труднощами, над художніми образами музичних творів. Це, насправді, праця розуму і душі. Доречно буде сказати, що  властивості голосу виражати почуття і емоції найкращим чином проявляються у мистецтві співу.  Співати у будь-якому випадку корисно, навіть, якщо слух і голос нерозвинені. Навчившись висловлювати свій стан голосом, людина отримує ефективний засіб для зняття внутрішньої напруги та для самовираження. І навіть у народі існує неписаний закон : якщо погано – заспівай, і стане легше.

   Повертаючись до нашого виступу, хочу подякувати всім учасникам за їх працю та відповідальність, адже кожен з них розуміє, що є частинкою того чи іншого колективу, і, що від нього залежить успіх усіх. Особлива подяка класним керівникам, адміністрації комплексу, батькам і учителям за допомогу в організаційних питаннях, за теплі слова, якими вони оцінили виступ, а ми в свою чергу будемо старатись завжди радувати їх та дарувати позитивні емоції.

Олена Мудрик, учитель музичного мистецтва

 

Переглядів: 539 | Додав: Lena | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту