Дунаєвецький НВК "ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія"
[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Спілкуємось за інтересами » Цікаво знати » Природній ядерний реактор потужністю 100 кВт
Природній ядерний реактор потужністю 100 кВт
Yaroslavch1kДата: Вівторок, 26.04.2011, 12:42 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Пользователи
Сообщений: 1
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Природній ядерний реактор потужністю 100 кВт

Бачите на знімку велику купу світлих скель? Ці скелі фактично являють собою функціонуючий ядерний реактор, і цьому реактору приблизно два мільярди років. Що являє собою ядерний реактор? Це область, де висока концентрація ядерного матеріалу, урану 235. Коли концентрація урану 235 стає рівною або перевищує 3 відсотки, при достатній кількості урану, стає можливим виникнення ланцюгової ядерної реакції розщеплення.

Виявлено дві планети, що обертаються по одній орбіті

Вперше в історії вивчення космосу, за допомогою космічного телескопа Kepler були виявлені дві планети, що обертаються навколо світила по одній і тій же орбіті. Існує гіпотеза, що наш Місяць утворився, коли якесь космічне тіло, що знаходилося на одній орбіті з Землею, врізалося в неї, але до теперішнього часу не було підтвердження того факту, що у Всесвіті існують планетарні системи з декількома планетами на одній орбіті.

Топ-10 мальовничих водоспадів

1. Водоспад Ігуацу (Iguazu Falls), Аргентина/Бразилія

Саме тут у 1986 році знімали славнозвісний фільм “Місія”. Воно й недивно – 275 окремих каскадів водоспаду завдовжки 4 км, подолавши висоту 89 м, впадають в однойменну річку. Навколо – джунглі та руїни, що лишилися від єзуїтської місії. Розташований водоспад на кордоні Аргентини і Бразилії.

2. Водоспад Вікторія (Victoria Falls), Зімбабве/Замбія
Найширший водоспад у світі (ширина – майже 1708 м, висота – 108 м) та один з найвідоміших. Довкола – тропічний ліс і дика природа Африки. Туристам окрім споглядання мальовничого водоспаду пропонують також рафтинг, банджи-джампінг та польоти на літаку над Вікторією.

3. Річка Апсат (Apsat River), Росія

 
Форум » Спілкуємось за інтересами » Цікаво знати » Природній ядерний реактор потужністю 100 кВт
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: