Дунаєвецький НВК "ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія"
Меню сайту
Категорії розділу
Методична робота [101] Виховна робота [266]
Новини бібліотеки [6]
Наше опитування
Як часто користуєтесь мережею Internet?
Всего ответов: 192
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

15:41
Тематичний вогник з ветеранами Великої Вітчизняної війни та воїнами АТО

20 січня 2015 року у комплексі проведено тематичний вогник з ветеранами Великої Вітчизняної війни та воїнами АТО  «Перемога, свята Перемога! Герої не вмирають!». Цією зустріччю наш комплекс продовжив впровадження проекту «Перемога, свята Перемога! Герої не вмирають!», ініційованого обласною радою ветеранів.

   Почесні гості, голова районної ради ветеранів Скоробогач Петро Васильович, ветерани ВВ війни Долинський Борис Людвигович,  Вакуляк Микола Миронович, а також учасник АТО на сході країни Пекарський Артем, виступили із промовою, в яку увійшли спогади про воєнні часи.  

  Цією зустріччю були відновлені у пам'яті події воєнних часів  (напередодні відзначення 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні). Присутні мали можливість переглянути відео- та фотоматеріали, поринути думками у героїчні часи минулого. На заході звучали пісні воєнної тематики у виконанні вокального гурту хлопців «Юність»  - «Йшли селом партизани», вокально-інструментального ансамблю  «Соловьи». Інсценівка «Мати і син» передала присутнім всю палітру трагічних почуттів втрати рідної дитини.

   У цей день, 20 лютого, вся країна відзначала День пам'яті Героїв «Небесної Сотні».  Перегляд відео «Пливе кача по Тисині» не залишив нікого байдужим : співчуття, невимовний сум та біль стиснули горло… адже на долю нашого народу знову випали тяжкі випробовування. Революція Гідності та Свободи увійшла в історію України, як боротьба та відстоювання своїх прав і свобод. Жорстоко були розстріляні справжні патріоти країни – Герої «Небесної Сотні». Правак Юлія,  лідер комплексу, заступник президента учнівського парламенту «Гімназійна родина», яка також  є головою районної ради старшокласників, продекламувала авторський вірш «Не згаса вогонь Євромайдану».

  Героїчно кожного дня віддають своє життя за свободу та незалежність України воїни – учасники Антитерористичної операції на сході. Переглянуте відео «У війні за Україну» сколихнуло свідомість присутніх, насторожило і одночасно переконало, що воїни-захисники не віддадуть рідну землю загарбнику, будуть боротись до останнього… Не одна родина втратила сина… Лінник Анастасія продекламувала вірш невідомого автора «Мій син», який вразив до глибини душі кожного - сильний біль, нестерпні страждання випали на долю матерів України.

  Із зверненням-подякою до Героїв звернувся лідер комплексу, активіст і патріот країни Борусевич Любомир. Він подякував ветеранам ВВ війни за їх приклад здійснювати героїчні подвиги, дав обіцянку від імені всього учнівства бути гідним спадкоємцем їх слави, з честю пронести прапор своєї Вітчизни, і, якщо треба буде – стати на захист нашої країни.

   Хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам'ять всіх героїв.

   Увазі всіх присутніх слугувала виставка літератури, присвячена подіям Великої Вітчизняної війни, Героям «Небесної Сотні» та героям АТО.

    На останок гостям подарували квіти та пам’ятні сувеніри  на згадку про зустріч у Дунаєвецькому НВК.

  Всі бажаючі учасники заходу здійснили покладання квітів до Меморіалу Слави, пам'ятного Знаку Героям «Небесної Сотні» та воїнам АТО.

Ми будем Україну любити,

Так, як ви нас навчили – до згину!

Обіцяємо так вік прожити,

Щоб цінити кожну хвилину.

 

Тож, вічна вам пам'ять, Герої,

Нехай душі до раю злітають.

Ви землі не віддали святої,

Адже Герої не вмирають!

Слава Україні! Героям слава!

Козярецька О.А., педагог-організатор комплексу

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 707 | Додав: Lena | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту