Дунаєвецький НВК "ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія"
Меню сайту
Категорії розділу
Методична робота [101] Виховна робота [266]
Новини бібліотеки [6]
Наше опитування
Як часто користуєтесь мережею Internet?
Всего ответов: 192
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

12:13
Семінар-практикум вчителів української мови і літератури

Співпраця і співтворчість учителя і учня – запорука успіху

Формування в Україні нової системи освіти, орієнтованої на входження в світовий освітній простір, супроводжується істотними змінами в педагогічній теорії і практиці навчально-виховного процесу.

Інноваційні технології викладання української мови та літератури необхідно опановувати кожному вчителеві, на якому рівні інтелектуально – методичної майстерності він не перебував би.

«Активізація творчої та пізнавальної діяльності учнів на уроках української мови та літератури, позакласній роботі в системі особистісно зорієнтованого навчання» - під такою назвою стартував 19 жовтня семінар – практикум вчителів – словесників району, якій проходив у Дунаєвецькому НВК «ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія » під керівництвом старшого вчителя, вчителя вищої категорії  Герасимової Н.Ф.

І досвідчені вчителі,  і вчителі, стаж роботи яких ще зовсім невеликий, мали змогу обмінятися досвідом, стати свідком проведеного Наталією Федорівною уроку – наукового діалогу «Підмет і присудок. Способи вираження підмета» зі своїми вихованцями, учнями 4-Б класу гімназії.

Уміле поєднання традиційних та інноваційних технологій, зокрема інтерактивних, завжди сприятиме досягненню мети: не лише засвоєння теоретичного матеріалу, вдосконалення практичних навиків, а й виховання особистості, що й засвідчив проведений урок.

Фурман Л.М., методист районного відділу освіти при Дунаєвецькії РДА, безпосередній координатор семінарів, що проводяться на базі шкіл району, мала змогу не лише ще раз зустрітися зі своїми вчителями, а в черговий раз наголосити на тих завданнях, які їм необхідно розв’язувати протягом року.

У роботі семінару – практикуму взяли участь 35 учителів-словесників. Така активність наочно продемонструвала, що викладання рідної мови та літератури в школі усвідомлюється педагогами як процес, що сприяє вихованню особистості, яка вчиться для власного самовдосконалення.

Психологом комплексу Сутковецькою Т.Д., завучами Севастьяновою І.В., Маринчак С.В., Мінаєвою Л.Ф., вчителями-філологами було надано допомогу у проведенні цього заходу, бо лише спільними зусиллями учителів та учнів можна досягти успіху.

 

 

                                                                                              Учитель-словесник  Дунаєвкецького НВК

                                                                                       Герасимова Н.Ф.

 


 

Категорія: Методична робота | Переглядів: 650 | Додав: vr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту