Дунаєвецький НВК "ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія"
Меню сайту
Категорії розділу
Методична робота [101] Виховна робота [266]
Новини бібліотеки [6]
Наше опитування
Як часто користуєтесь мережею Internet?
Всего ответов: 192
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

16:58
Приїзд чехів

     12 вересня 2013 року Дунаєвецький НВК «ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія» гостинно відкрив двері перед вчителями та учнями гімназії Машара Брендіс над Лабем Стара Болеслава з Чехії, які прибули до нашої країни для обміну досвідом та ознайомленням з побутом наших жителів. З яким  неймовірним хвилюванням та нетерпінням чекали наші гімназисти на цю зустріч! За традицією Правак Юлія  зустріла дорогих гостей короваєм на вишитому рушникові та гарним привітанням. У комплекс завітало 14 підлітків шкільного віку, яких розприділили в сімї до наших гімназистів.

    Наступного дня у гімназії відбувся святковий концерт, на якому талановиті і обдаровані учні комплексу показали свої вміння та майстерність. Ведучі - Шипунова Каріна та Антохов Ростислав провели розважальні ігри знайомства з чехами. А також в програму включено запальні таночки танцювального колективу «Любисток» та яскравої «Вікторії» із солісткою Мороз Русланкою. Пищаль Юля вразила глядачів своїм виконанням пісні «Я піду в далекі гори». Досить майстерно продемонстрували свою гру на синтезаторі Завадський Євген та Маринчак Вадим. 

    Після екскурсії по комплексу, яку провели Леміжанська М.П – заступник  директора з початкових класів та Севастьянова І.В.- заступник директора з навчальної роботи, гості з Чехії разом із гімназистами відвідали історичне місто Кам’янець-Подільський. Там вони здійснили екскурсії до еколого-натуралістичного Центру, до історико-архітектурного заповідника – костелу Петра і Павла та до фортеці у старому місті. Чехи з превеликим задоволенням знімали на відео все, що бачили старовинне і цінне. Наостанок вони  придбали для себе пам’ятні сувеніри.

     14 вересня гості з Чехії приєдналися до учнів нашого комплексу, аби святковою ходою відзначити святкування 90-річчя створення Дунаєвецького району. По вулиці Т.Шевченка пройшли вчителі та учні гімназії Машара Брендіс над Лабем Стара Болеслава, а також учні-гімназисти із прапорцями двох дружніх країн, що символізують єдність народів.

     15 вересня , день відїзду, запам’ятався гостям екскурсіями по місту Дунаївці. Еколого-натуралістичний та туристичний Центри, краєзнавчий музей та Будинок творчості школяра запропонували до перегляду та ознайомлення свої напрацювання і надбання, а також творчі роботи учнів шкіл району. Велике здивування та захоплення чекали на учнів чеської гімназії. Вони відкрито цікавились технологією виготовлення виробів та рівнем майстерності юних трударів.

    Батьки і учні сімей, які прийняли на проживання іноземців, дуже сподіваються, що перебування на українській землі залишить лише приємні спогади, сповнені позитивними емоціями та враженнями.









 

Переглядів: 522 | Додав: Dina | Рейтинг: 3.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту