Дунаєвецький НВК "ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія"
Меню сайту
Категорії розділу
Методична робота [101] Виховна робота [266]
Новини бібліотеки [6]
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 228
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

14:21
"Наш скарб"

Наш скарб – рідна мова

    Справжнім святом став для учнів 4-А класу гімназії бібліотечний урок під назвою «Звучи, рідна мово!», проведений бібліотекарем комплексу Добровольською Г.М.

   Епіграфом уроку стали слова відомого поета, перекладача, академіка-педагога Дмитра Білоуса «Мова – безцінний скарб». Увазі присутніх слугував  довідковий стіл «Барви рідного слова».

   Протягом кількахвилинного спілкування учні отримали масу позитивної енергії, переповнивши свої серця почуттям  честі і гідності за українську мову, за український народ, за нашу  Україну.

    Мова – це великий дар природи, розвинутий і вдосконалений за тисячоліття з того часу, як людина стала людиною.   У кожного народу своя мова великий скарб, який треба шанувати,  берегти і розумно збагачувати.

Це було свято торжества рідної мови, цікаві повідомлення з історії виникнення письма, про розвиток і значення сучасної літературної  мови, які перепліталися з мелодійними  віршами, що читали учні. Цей урок дав можливість  учням  зрозуміти,  що  наше  спільне  завдання – берегти і шанувати рідну мову, ніколи не забувати  її.  Вони ще  раз переконалися, що в нашій державі,  мабуть,  рідко  кого   не  торкаються  проблеми  рідного слова,  чи  то  вболіває  за його долю, чи захоплюється його красою і неповторністю.  Наша  мова  пройшла тернистий шлях і вийшла  переможницею.  У світі  близько  трьох тисяч мов.  І серед них, ніби запашна квітка в  чудовому букеті – українська  мова.  Її багатство і краса, витонченість і  мелодійність визнана світом.

   У ході уроку активно працювали : Зюбровська Христина, Ящишина Юлія, Риндик  Ілля, Кузьмінська  Кароліна,  Черков Володимир,  Яровий Ярослав,  Ясінський  Богдан,  Городецька Ангеліна,  Хряпченко Софія,  Шевчук Надія, Погинайко Влад, Кордон Вадим,  Семенова Анастасія,  Малашков Влад.

В кінці уроку , учні поділилися своїми враженнями про почуття, обмінялися побажаннями,  висловили  свою  готовність  шанобливо ставитись до надбань  минулих поколінь.

Добровольська Г.М., бібліотекар комплексу

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 710 | Додав: Lena | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту