Дунаєвецький НВК "ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія"
Меню сайту
Категорії розділу
Методична робота [101] Виховна робота [266]
Новини бібліотеки [6]
Наше опитування
Як часто користуєтесь мережею Internet?
Всего ответов: 192
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

10:40
Ми - юні хіміки

Звідки на Землі з'явилась вода? Якою максимально довгою може бути соломинка, через яку можливо пити сік та газовані напої? Чи можливо змінити забарвлення квітів? Чому люди за ніч втрачають вагу? Відповіді на ці та багато інших цікавих питань ми дізнались, прийнявши участь в Національному етапі Міжнародного Турніру юних натуралістів (ТЮН).

   Україна вперше приймає участь в ТЮН. Національний етап складався із заочного та очного етапів. Взяти участь в Турнірі мали змогу команди різних областей. Для цього необхідно було виконати певний обсяг завдань експериментально-дослідницького характеру. Нам вдалося набрати достатню кількість балів, щоб увійти в дев’ятку учасників очного етапу, що відбувався на базі Національного еколого-натуралістичного центру в м. Києві з 12 по 14 березня 2014 року.

Наша команда – це гімназисти-вихованці гуртків «Основи комп’ютерного моделювання з хіміко-біологічним нахилом» та «Хімія on-line» Дунаєвецької районної станції юних натуралістів. А саме: Буняк Іванна, Бойчук Андрій, Мельник Ілона, Казмірчук Дарія, Островський Богдан, Михайлова Дарія.  Готували команду керівники гуртків – Буняк М.М. та Буняк Д.В.

Очний етап проходив у вигляді наукових боїв. Наша команда мала виступити у ролях Доповідача, Опонента та Рецензента. Щоб отримати високі бали від компетентного журі необхідно було не лише показати глибокі знання з біології, хімії, фізики, географії, астрономії та інформатики, але і проявити вміння вести дискусію, давати оцінку іншим учасникам, аналізувати, виділяти головне, робити висновки, вміло працювати з аудиторією.

   Крім того організатори змагань провели цікаві та пізнавальні екскурсії по території НЕНЦу. Учасники відвідали Музей хліба, «Зимовий сад», мали змогу побачити рідкісні види риб, плазунів, гризунів, птахів. 

   Особливо всім запам’ятались мавпочка Даша та папуга Кока. В перший день було влаштовано вечір знайомств, де наші хмельничани знайшли собі друзів і серед донеччан, киян, сумчан та інших жителів України. Незабутньою  також, стала екскурсія  на Майдан. Глибоко вразила кожного атмосфера, що панує там…

   Останній день виявився не менш яскравим за попередні. З метою зацікавлення молоді було влаштовано шоу-виступ «Наука - це цікаво», де було продемонстровано видовищні експерименти з хімії та біології. І, нарешті, церемонія нагородження. Наша команда мала честь двічі піднятись на сцену. Спершу оголосили переможця проекту «Екоклас». Саме наш проект «Свій вклад» одноголосно був визнаний найкращим, всі учасники отримали не лише схвальні відгуки та аплодисменти, але й цінні подарунки від компанії «Фокстрот». Вдруге команду запросили для врученні Диплома ІІІ ступеня Міністерства освіти і науки. 

 Щасливі, задоволенні, трішки втомлені, повертались додому. Повертались не лише з перемогою, а й з безцінним досвідом інтелектуальних змагань, з масою вражень і з бажання   навчатись, працювати та творити ще більш натхненно.                                                         

Буняк Іванна, учениця 4-Б класу гімназії

 

Переглядів: 564 | Додав: Lena | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту