Дунаєвецький НВК "ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія"
Меню сайту
Категорії розділу
Методична робота [101] Виховна робота [266]
Новини бібліотеки [6]
Наше опитування
Як часто користуєтесь мережею Internet?
Всего ответов: 192
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

11:08
«Козацькому роду – нема переводу»

3 грудня, в рамках тематичного тижня виховання захисника Вітчизни, в НВК «ЗОШ І – ІІІ ст.., гімназія» було проведено виховний захід «Козацькі забави»  з метою поповнення знань про козаків, їх традиції, звичаї, наслідування кращих рис та бажання бути козакам гідною зміною.

Здавна українська земля славилася  своїми добрими і героїчними традиціями. Її  сини - запорізькі козаки навіки ввійшли до скарбниці пам’яті українського народу.

Під час перегляду презентації учні других класів ознайомились із традиціями, побутом, звичаями козаків. Для піднесення бойового духу сучасного козацтва відбулись змагання двох куренів «Козачата»  і «Запорожці»».

 Судила змагання рада, до складу якої ввійшли вихователі групи продовженого дня Українець Л.О.,   Константинова  М.Є. та вчитель фізкультури Мазур Я.В.

Змагання почались з привітань. Куріні «Козачата» і «Запорожці» дуже гарно показали себе протягом  9 конкурсів, адже саме стільки порогів на Дніпрі, і справжньому козаку необхідно було  обов’язково подолати цю перешкоду.

 Гарні, веселі,спритні наші козачата і співали козацьку пісню, та так, що у вухах дзвеніло, вони стрибали на коні-мячі, розмахуючи шаблею, і кашу варили, і в мішках з полону тікали,  а ще козацьким духом мірялись, канат перетягували, танцювали гопак. В конкурсі «Найсильніший козак» мірялись своєю силою отамани Бабій Назар та Тимощук Дмитро. Декілька хвилин зал з нетерпінням спостерігав за їх двобоєм. І тільки завдяки своїй витривалості і наполегливості  переміг Тимощук Дмитро. Сили команд були майже однаковими, але з перевагою в один бал перемогла команда «Козачата».

Гучними оваціями зал зустрів юних вболівальниць, які заспівали й затанцювали веселі коломийки. Жартівливі,гарні, спритні та моторні вони показали, що такими якостями володіють лише українки.

 Наприкінці змагань зал був  надзвичайно вражений  вміннями юних козачат. Усі присутні вигукували: «Козацькому роду – нема переводу», а учні 2-В класу довели, що будуть гідною зміною своїм славетним предкам.

                          Класовод 2-В класу Куницька Л.В. 

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 588 | Додав: Lena | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту